pondělí 26. března 2012

První Nástrahy

Nedávno jsem přečetla knihu První nástrahy od Jacqueline Wilsonové a natočila jsem krátké video, kde ukazuji, jak knížka vypadá. Protože ve videu se to špatně čte, hodím sem ještě anotaci.

Devět hodin. V devět nejpozději musím být doma. Táta si myslí, že po deváté je to pro samotnou holku venku nebezpečné. Ale ty nejnádhernější kouzelné věci se stávají právě v tuhle dobu. Se svými nejlepšími kamarádkami Magdou a Naďou potkávám kluka. A jsem to já, o koho má zájem. Já! Úplně obyčejná a ne zrovna štíhlá Sally. Nestojí o svůdnou superkočku Magdu. Ani o atraktivní a světaznalou Naďu. Stojí O mě! Ale neomrzí Russela holka, která musí být nejpozději v devět hodin doma...?

Knížka má 162 stránek a vydalo jí nakladatelství BB/art. Já si jí půjčila z knihovny. Patří do série první - první knížka - První láska, druhá je První starosti, třetí tato a čtvrtá První slzy. mám už přečtené všechny díly a nevím, který mi přišel nejlepší. Každý v sobě má něco zajímavého.

A teď už samotné video.
 

A na závěr úryvek z knihy. 

Já a něco vypasovanýho??? To nejde, vypadala bych v tom přinejmenším neslušně. V duchu se probírám celým šatníkem a začínám panikařit. Budu muset zaútočit na Annu, aby mi koupila něco nového. Ale co?
Hloubám dlouho a usilovně, přestože se nemůžu moc dobře soustředit, když mě Russell líbá. Pak mě zase doprovází až k domu a já  usedám ke svému stolu, abych se vrhla na úkoly, ale místo toho vytvářím a zase škrtám desítky různých modelů. Anna mi nahlédne přes rameno.
„To jsou senzační modely, Sally, ale vypadají moc dospělácky. Ty svetry mají bejt pro děti do deseti let.“  

Pokud jsou dívčí romány váš šálek kávy, tak jen doporučuju. 

Pa =)
Verry Chatty
 PS: co právě čtete za knihu?

4 komentáře:

  1. To vypadá na móc lákavé počtení!
    Já teď zrovna čtu Se šarmem Pařížanky a životopis Coco Chanel. Takové holčičí čtení ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jacqueline Wilsonová je nejlepší ♥ Mám od ní asi 9 knih, ale chystám se si dokopupit dalčí! :) Máme toho tolik společného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D já jich mám... osm =P
      Ale musím říct, že už mi to stačí. Nějak mě její knížky přestávají nudit, ale když mám možnost si nějakou přečíst, jdu do toho =)

      Vymazat