pátek 20. dubna 2012

nedorozumění

Vážený pane,
žádáte mne o radu. Přečetl jsem si rukopis Vašeho románu a mohu Vám odpovědně říci: Jezte víc ryb! Obsahují fosfor, který podle mínění lékařů napomáhá rozvoji inteligence. Soudím, že by Vám stačily dvě velryby střední velikosti.
S pozdravem
Mark Twain


Tento příběh se mi docela líbí. Možná to budě tím, že je psaný trošku jinak než mé ostatní. Pěkné čtení ;)
Milý pane,
velice se Vám omlouvám za toto nedorozumění. Neustále jsem ve stresu a ten den jsem chvátala do školy. Zaspala jsem a v tramvaji jsem nebyla ještě plně při vědomí. Připomínal jste mi milence mé matky, kvůli kterému s námi matka nebydlí. Mám na něj veliký vztek a když jsem vás zahledla v tramvaji a s domněním, že jste on, jsem Vás nazvala zlodějem a ničitelem a ještě a by toho nebylo málo, začala jsem Vám tykat, na co nemám právo. Nedivím se Vám, jak jste se ke mně zachoval. Ale i přes Vaše upozornění jsem pokračovala dál a já jsem Vás tímto dopálila a určitě i nehorázně urazila. Velice se stydím, co jsem Vám řekla, a doufám, že mi to odpustíte. A pokud mi neodpustíte, tak budu nadosmrti zdrcená, že jsem kvůli nedorozumění rozhněvala cizího pána a budu doufat, že Vás už nepotkám. Nadosmrti si to budu vyčítat. Ještě jednou se velice omlouvám. Doufám, že mě pochopíte. Nemusíte mi posílat odpověď v dopise, stačí, když do konce tohoto týdne  mi přenecháte vzkaz u prodavače lístků na tramvaj v Pražské ulici.
 S pozdravem,
Lenka, holka, co se k vám v pátek tak nepěkně chovala.

V pátek, jsem zase spěhala, ale neměla jsem obavy, že mi ujede tramvaj. Šla jsem za prodavačem lístků, jestli tam není pro mě nějaký vzkaz.
"Mám tu jen jeden. Zezadu je napsáno: Pro Lenku, holku, co se ke mě v pátek tak nepěkně chovala."
"To je určitě pro mě!" zaradovala jsem se.
"Tak tady ho máš." řekl a usmál se na mě.
Na kousku papíru bylo nasáno: 

Milá Lenko,
 omluvu přijímám a odpouštím ti. Chápu, že jsi na toho pána, se kterým sis mě spletla, naštvaná. Věřím, že si tvoje matka brzy uvědomí, jakou chybu udělala, když odešla, a vrátí se.
S pozdravem,
Pán, co je tak podobný milenci tvé matky    

Pa =)
Verry Chatty 
PS: Co na něj říkáte?
PSS: Pokud máte nějakou otázku, ptejte se na mém Formspringu. Ráda odpovídám na zajímavé otázky ;)

5 komentářů: