sobota 11. února 2012

moje polička s knihami - 1. část



Tentokrát jsem pro Vás vyfotila mojí poličku z knížkami, které mám ráda. Mám ještě jednu poličku, ale tam jsou samé nudné, dětské, staré knížky nebo encyklopedie.
Tahle polička má dvě části (ne není to tak, že jedna část je na jedné fotce a druhá na druhé). První část je jen na té první knížce  a patří do ní knížky, které mám půjčené z knihovny.

Jako první je Deník Anny Fankové od Anny Fankové =D Musím se přiznat, že jsem jí četla celý týden, což je zvláštní, protože jen výjimečně mi to trvá takhle dlouho. Ale nemůžu říct, že by se mi ta knížka nelíbila. Ano, nebyla tak nabytá skvělým dějem a tak, ale to přece skutečný deník! S některými věcmi jsem s Annou souhlasila. Často jsem se divila nad tím, jaké bylo bydlet tak dlouho v úkrytu. Nejsmutnější je samozřejmě konec, když tam je napsáno Tady končí Annin deník. To už jsem si jen vybavila, jak to s ní skončí. Jen kvůli tomu, že je židovka, jí zavřou do koncentračního tábora, kde začátkem roku 1945 umírá na tyfus.

Další v pořadí jsou první dvě knížky Georgiiných tajných zápisků; On je fakt boží a na to navazuje To se mi snad zdá od Louise Rennisonové. Obě knížky jsou o čtrnáctileté Georgie, která má ráda legraci, své kamarádka a snaží se ulovit kluka, co se jí líbí. Jestli se jí to povede, to už vám nebudu prozrazovat =)

Knížka Perníková panenka je od Rachel Cohnové. Tu jsem ještě číst nezačala, ale myslím, že by se mi mohla líbit. No, uvidíme. Je o šestnáctileté rebelce Cyd, která má kluka Prcka ( takhle se jmenuje pokračování) a přitahuje maléry. Je toho tam o téhle knížce víc, ale mě se to nechce všechno opisovat.

Je to na draka od Louise Rennisonové je třetí díl ze stejné série Georgiiny tajné zápisky. Možná si říkáte, proč jí nemám u předchozích dvou dílů. To proto, že jsem jí zatím ještě nepřečetla. Mám v tom systém. Určitě mě nezklame, jako mě nezklamaly předchozí dva díly. Jelikož předchozí díl končí: 1.30 Panebože! Co se u všech punčocháčů bude dít dál? , určitě to bude hodně zajímavé.

Farmu Sonnenhof; Zpátky v sedle od Andrey Wandelové mi dala teta. Čekala jsem dětský příběh o koních, ale musím říct, že mě knížka docela překvapila. Číst o holce Jule, co dříve jezdila na koni, ale teď je na vozíčku a chce se ke koním vrátit, mi přišlo zajímavé.

Myslím, že pro dnešek šest knih (nebo kolik) bohatě stačí, Koho by bavilo, číst kilometrový článek? Mě možná jo, ale nevím, jestli i Vás =) Proto příště napíšu další část =) Těšte se.

Pa,
Very Chatty =)

 

6 komentářů:

  1. já mám také v knihovně systém, ale nikdo krom mě ho nechápe :D

    OdpovědětVymazat
  2. ty máš knížek,asi ráda čteš :)
    krásný blog :))*

    OdpovědětVymazat
  3. to já mám systém že to narovnám na hromadu a čtu od té největší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. =D Když jsem líná to pořád dávat do poličky, pár knížek se mi válí po stole.

      Vymazat