středa 15. února 2012

moje polička s knihami - 3. část

Třetí část knížek ;)



Jacky Snílek od Jacquleline Wilsonové je první část její autobiografie, kde představuje své dětství. Knížka je rozdělená do kapitol podle témat. Je skutečně tlustá a dozvíte se z ní soustu věcí o tom jak vyrůstala, vymýšlela si kamarádky, četla a psala. V knížce nechybí její fotky, ilustrace Nicka Sharratta a na konci každé kapitoly (až na tu poslední) je otázka týkající se nějaké z jejích knížek a k tomu odpověď, úryvek z knihy a něco o tom, jak knihu psala. Myslím, že je to hodně zajímavé, ale pro mě byla ještě zajímavější drhá část autobiografie.

Můj tajný deník – druhá část autobiografie, s úryvky z deníku, který si psala Jacqueline ve čtrnácti letech. Knížka má měně stránek než první část, ale stále je řazená do kapitol podle témat. Psaní, čtení, škola, hudba, tanec, kamarádky, rodina, kluci a mnoho dalšího z jejího života.

O další knížce toho moc nenapíšu, protože to je Kreslení pro holky od Ivy Hoňkové. Z názvu vyplívá, že knížka neobsahuje žádný příběh ale návody, jak nakreslit různé obrázky. Kreslím ráda, ale nemyslím si, že bych v tom byla dobrá.

Další v pořadí jsou knížky  Nové Mikulášovy průšvihy; Polívka nemá rád zmrzlinu, Nové Mikulášovy patálie; Sváteční oběd a Nové Mikulášovy průšvihy; Dopis Ježíškovy od René Goscinnyho. Jsou to příběhy o malém nezbedném Mikulášovi a jeho kamarádech doplněné obrázky Jeana – Jacqea Sempého.  Některé jsem dostala k Vánocům a ty ostatní zřejmě jen tak.V tu dobu se mi jeho vtipně napsané příběhy líbily. Mohly by se spíš líbit menším klukům žen holkám. 

Už vás čeká jen poslední a zřejmě i nejdelší část. Ale nemůžete si na nic stěžovat, jsem přece
Verry Chatty ;)

Pa =)

PS: co rádi čtete Vy?         

4 komentáře:

  1. ten design předtím byl o fous lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. já ráda čtu sci-fi a prostě knížky které mě už zajímají od začátku, protože jinak je to velká nuda než dočtu na nějakou zábavnější část :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mně občas přijde zajímavý skoro všechno =D Jiného člověka třeba nudí, když je tam popis pokoje, ale mě to přijde zajímavé. Teda pokud to není moc složité a přehnané =D =D

      Vymazat